Muut kohteet

Näiltä sivuilta löydät tietoa muista Kannuksen kulttuurikohteista. Tervetuloa tutustumaan!

Eskolan kylä

Eskolan kylä Kannuksessa, Sievin rajalla, on vireä teollisuustaajama, jolla on mielenkiintoinen historia ja vahva kulttuuritarjonta. Kylän tunnuslause on ”Elävästi eteenpäin” ja tätä voisi vielä täydentää sanonnalla ”Kylä jolla on asennetta”.

Eskolan kylällä vuodesta 2004 asti toiminut Eskolan kesäteatteri on Keski-Pohjanmaan suosituin kesäteatteri ja esimerkki paikallisesta talkoohengestä. Mielenkiintoinen nähtävyys on Eskolan metsärata, joka toimi vuosina 1921 - 1961. Sen lisäksi käyntikohteina voivat olla Eskopuu Oy:n vanha raamisaha sekä Leppilammen historiallinen kylä, jonka ympärillä on hoitotoimenpiteiden alla oleva perinnemaisema. Vanhaa talkooperinnettä ja rakennustaitoa edustaa myös Eskolan rukoushuone.

Eskolan kylältä löytyy persoonallisia matkamuistoja kuten kirjoja ja dvd-tallenteita (kylän tekemä elokuva ja näytelmätallenteet).

Mutkalampi

Mutkalammilta löytyvät Hietajärven luonnon muovaava uimaranta ja järven välittömässä läheisyydessä kivikautinen muinaiskohde. Hietajärvelle myydään kalastuslupia. Myös Linnankankaalla on kivikautinen muinaiskohde.

Mutkalammin Maamiesseurantaloa ja samassa pihapiirissä olevaa kotaa vuokrataan tilauskäyttöön. lähtee Varaukset: Kauno Erkkilä, Mutkalammin maamiesseura, p. 0500-300343

Mutkalammin kylän pienoismalli v. 1930 asutuksesta on nähtävissä Galleria Justuksen tiloissa kaupungintalon alakerrassa virastoaikoina ja sunnuntaisin klo 13-16.

Välikannus

Petäjän mylly

Historiallinen nähtävyys, joen voiman valjastaja

Lestijoen varrella sijaitsevat vesimyllyt tarjosivat aikoinaan voimaansa viljan jauhamiseen, raudan valmistukseen ja kattopäreiden höyläämiseen. Yli sadasta alueen myllystä on jäljellä enää pari. Välikannuksessa sijaitseva Petäjän mylly edustaa tätä lähes kadonnutta perinnettä. Myllyrakennus on 1700-luvulta, mutta se on kunnostettu vuoden 1914 asuun. Tuolloin ratasmylly vaihdettiin nopeaan turbiinimyllyyn.

Edelleen käytössä olevaa myllyä esitellään tilauksesta ja sen luona, idyllisessä joenrantamaisemassa, voi järjestää myös erilaisia tilaisuuksia, kuten lauluiltoja ja taidekursseja. Myllylle pääsee Himangantieltä Tokolan sillan kohdalta.

Yli-Kannus

Korpelan Voimalaitosalueen ulkoilualue.

Patoaltaan uimaranta on Kannuksen suosituin uimapaikka.

Omatoimiseen matkailuun soveltuva kohde, Korpelan Voimalaitosalueen ulkoilualue, tarjoaa mukavan irtioton arjesta ja retken mielenkiintoisissa maisemissa.

Patoalueelle on viitoitus muun muassa Toholammintieltä.

Ulkoilualueen alkupäässä on kaksi laavua ja kalastuslaituri, polkua alas löytyy uimaranta kioskeineen. Sillan eteläpuolelta alkaa rännipolku alas joelle. Välillä on levähdyspaikka ja silta kanavan yli vanhalle konttorille. Polku päättyy joelle jossa on vielä yksi laavu. Alueella on opastetauluja.

Kioski tai ylälaavut ovat oiva lauluiltojen pitopaikka! Tiedustelut: Mauri Holma 044 5498 713