Yli 70-vuotiaat pärjäävät poikkeusoloissa hyvin

Kannuksen kaupungin suorittama soittokierros yli 70 vuotiaille on saatu päätökseen. Soittajat tavoittivat yhteensä  noin 600 henkilöä. Vastaajista lähes 90 % ilmoitti pärjäävänsä nykyisissä olosuhteissa hyvin. Lisäavun tarpeesta ilmoitti reilu kymmenes soittajista. 

 

Vastaajista 88% tietää saavansa apua sitä tarvittaessa. Reilu kymmenes vastaajista oli epätietoisia siitä, mistä apua löytyy. Soittojen yhteydessä on kerrottu erilaisista palvelu-  ja apu mahdollisuuksista ja tarvittaessa yhteydenottopyyntöjä välitetään myös Soitelle.

 

Kyselyssä selvitettiin myös kotona pärjäämisen kokemuksia. Vastaajista 93% ilmoitti pärjäävänsä kotona hyvin, vain yhdellä prosentilla vastaajista oli selkeästi vaikeuksia. Kuusi prosenttia vastaajista ilmoitti pärjäävänsä toistaiseksi.

 

Tietoa ikäihmiset saavat parhaiten Lestijoki-lehdestä, jopa 85% ilmoittaa lehden tärkeimmäksi tiedonlähteeksi. Kaupungin nettisivuilta tietoa on löytänyt kolmannes vastaajista ja somesta 14%. Sukulaisten, ystävien ja naapureiden välittämä tieto on myös tärkeässä roolissa, yli puolet vastaajista kokee tämän merkittävämmäksi tiedonlähteeksi.

 

Soittokierros suoritettiin kaupungin työntekijöiden toimesta. Soittajia oli yhteensä 15. Vastaanotto oli hyvä, ja monien kesken soittohetkestä kehkeytyi mukava rupattelutuokio. 

 

Yhteyttä otettiin useamman kerran, mikäli ensimmäinen soitto ei tuottanut tulosta. Salaisen  puhelinnumeron omaaville ei ole voitu soittaa. Jatkotoimenpiteitä suunnitellaan parhaillaan.

 

Soiten ikäihmisten neuvontapuhelin palvelee arkisin klo 9-15, numero on 06-828 7288.