Varautumisryhmässä katsastettiin tilanne - jatketaan entisillä rajoituksilla

Kannuksessa jatketaan entisillä kokoontumisrajoituksilla

 

Kannuksen varautumisryhmä kokoontui keskiviikkona ja totesi tilanteen rauhalliseksi. Soiten alueella ei ole viime päivinä todettu koronatartuntoja ja maakunnassa eletään edelleen perustasolla. Huolellisuuteen ja tarkkaavaisuuteen on kuitenkin syytä, sillä valtakunnallisesti tilanne on tartuntojen osalta huonontuva.

 

Kannuksessa on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitukset. Alle 10 hengen ryhmät voivat kokoontua, mutta turvallisuuteen on kiinnitettävä erityistäi huomiota. Mikäli turvavälejä ei voida pitää (vähintään 2 metriä), niin silloin käytetään maskia. Maskisuositus on vahva myös aina liikuttaessa kodin ulkopuolella.

 

Hiihtoloman jälkeen maskit otettiin käyttöön myös yläkouluissa 7-9 -luokkalaisten osalta. Käyttöönotto on sujunut hyvin, yhteistyötä tehdään kotien kanssa. Koululaisille jaetaan maksuttomat maskit koululta ja niiden vastuulliseen käyttöön ohjeistetaan.

 

Alle 10 hengen Kanto-kansalaisopiston opintopiirit jatkavat toimintaansa edelleen. Sekä kurssilaisia että opettajia muistutetaan maskien ja turvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Aikuisten harrasteryhmien osalta muistutetaan, että lähikontakteja tulee välttää ja mikäli se ei ole mahdollista, niin maski suojaa sekä itseä että kaveria.

 

  • Kaikenlaiset ryhmiin kokoontumiset ovat nyt tilanteita, joita meidän kannattaa välttää. Vaikka meillä onkin nyt hyvä tilanne Kannuksessa ja Keski-Pohjanmaan alueella, niin siitä huolimatta tilanne voi nopeasti huonontua, koska virusmuunnoksia on liikkeellä, muistuttaa varautumisryhmän puheenjohtaja Jussi Niinistö.
  • Kannuslaiset ansaitsevat kiitosta siitä, että ohjeita on noudatettu ja harrasteryhmissäkin määräykset huomioidaan. Rokotukset etenevät myös meidän alueellamme ja toivottavasti sitä kautta saadaan lisää liikkumavaraa. Toivomme varautumisryhmässä, että jaksaisimme kaikki noudattaa annettuja ohjeistuksia ja huolehtia jokainen osaltamme siitä, että tilanne pysyy hyvänä, Niinistö toteaa.