Varautumisryhmän tiedote 7.6.

Kuntosalin ja kirjaston ovet avautuvat

 

Keski-Pohjanmaan alueen koronatilanne on parantunut viime päivinä ja sen ansiosta Soiten alueella on siirrytty alemmalle tasolle kiihtymisvaiheeseen. Tilanteen paraneminen vaikuttaa eniten harrastustoimintoihin, aikuisten harrastuksissa sisätiloissa saa kokoontua 10 henkilöä ja ulkona 20, lasten harrastus- ja kerhotoiminnoissa ryhmäkoko kasvaa sisätiloissakin 20 henkeen.

Kannuksessa kirjasto avataan normaaliin lainaustoimintaan heti tiistaina. Asiakkaita muistutetaan edelleen koronarajoituksista, mutta nyt kirjoja pääsee jo itse valitsemaan hyllyistä. Lehtisali myös avataan, mutta maski, käsihygienia ja turvavälit on edelleen pidettävä tarkasti mielessä.

 

Kitinvaparin kuntosali avataan yleisölle keskiviikkona. Kuntosali on asiakkaiden käytössä myös viikonloppuisin, mutta on huomioitava, että viikonloppuisin siisteys on käyttäjien vastuulla. Uimahalli pysyy edelleen kiinni, sillä altaat on tyhjennetty ja niissä tehdään perusteellisia kunnostustöitä. Seuraavan kerran uimahalliin pääsee uimaan elokuun alussa.

 

Nuorisotilat avataan myös lähiaikoina. (Niistä tiedotetaan tarkemmin.) Nuoret ovat pitäneet yhteyksiä verkossa ja pääsevät vielä kohtaamaan toisiaan kasvotusten Ylärille ennen kesätaukoa.

 

Kaupunginvirasto pysyy suljettuna 14.6. saakka. Senkin jälkeen suositellaan ennakkoon tehtävää ajanvarausta, mikäli on asiaa virastoon. Työntekijöillä on edelleen voimassa etätyösuositus.

 

Isompien tapahtumien osalta tilanne on edelleen haastava. Yli 50 hengen kokoontumisia ei suositella, mutta rajatuilla alueilla se on mahdollista. Tälle viikolle suunnitellut Kannuksen Kesäpäivät siirtyvät myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Niiden pääjärjestäjänä on Kannuksen Yrittäjät ja kaupunki on mukana järjestelyissä.