Varautumisryhmä tiedottaa

Rajoitukset eivät vaikuta harrastustoimintaan

Kannuksen kaupungin varautumisryhmä kokoontui keskiviikkona ja päätti noudattaa Soiten linjauksia nykyisissä rajoituksissa. Keski-Pohjanmaan alue on siirtynyt koronassa kiihtymisvaiheeseen ja se merkitsee rajoitusten kiristymistä.

Sisätiloissa saa kokoontua max. 10 henkilöä ja ulkotiloissa 50. Henkilörajoitus ei koske harrastustoimintaa eikä yksityisiä tilaisuuksia. Kaikessa toiminnassa on kuitenkin muistettava se, että turvavälit on oltava vähintään kaksi metriä, voimassa on vahva maskisuositus ja ihmisten on oltava tilassa väljästi.

Isompien tilaisuuksien järjestäminenkin on mahdollista, mutta sitä varten on laadittava turvallisuussuunnitelma, jonka viranomainen hyväksyy. Käytännössä tila on jaettava pienempiin lohkoihin, eikä ihmiset saa kohdata esim. vessajonoissa tai kahvipaikoilla.

Soiten sivuilta löytyy hyvää ohjeistusta kaikenlaisiin tilanteisiin.

 

Kannuksen lukion ylioppilasjuhlat siirrettiin keväältä ensi viikonloppuun. Järjestelyt lukiolla huomioivat tarkasti koronarajoitukset ja juhla voidaan järjestää. Kodeissa järjestettävissä juhlissa on huomioitava myös olemassa olevat rajoitukset, tilaa on oltava riittävästi ja esimerkiksi kutsuaikataulua voi porrastaa.

 

Kaupungin tarjoamissa vapaa-ajanpalveluissa rajoitukset huomioidaan, mutta ryhmiä ei tarvitse rajoitusten takia perua. Asiakkaiden toivotaan myös itse huomioivan rajoitukset. Liikkeelle lähdetään ainoastaan täysin terveenä ja kasvomaskia käytetään lähikontakteissa.