Varautumisryhmä tiedottaa 5.11.

VARAUTUMISRYHMÄ TIEDOTE

5.11.2021

Terävöitetään turvallisuusohjeiden noudattamista

Kannuksen kaupungin varautumisryhmä kokoontui pienen tauon jälkeen perjantaina 5.11.2021. Soiten alueen heikentynyt koronatilanne huolestuttaa myös Kannuksessa, vaikka tilanne on edelleen Kannuksen osalta rauhallinen. Viime keväinen tilanteen nopea huononeminen opetti siihen, että muutokset voivat olla nopeita.

 

Varautumisryhmä painottaa nyt kaikkia edelleen noudattamaan huolellisesti annettuja ohjeita. Riittävät etäisyydet, vahva maskisuositus, etätyösuositus vuoden loppuun ja järjestäjien vastuullinen toiminta tapahtumien osalta; siinä tiivistetysti tilannekuva.

 

  • Tässä vaiheessa emme juuri muuta nykyisiä käytänteitä, koska olemme huomioineet koronaturvallisuuden kaikessa toiminnassamme jo tähänkin saakka, kaupunginjohtaja Jussi Niinistö toteaa.

 

  • Mutta vetoamme kaikkiin kannuslaisiin, että pidetään yhdessä huolta siitä, ettei tilanne pääse pahenemaan. Haluamme edelleen järjestää toimintaa turvallisesti. Tilojen sulkeminen ja tapahtuminen peruminen ei ole hyvä ratkaisu. Noudatamme Soiten ohjeistuksia ja seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti, Niinistö sanoo.

 

Tapahtumajärjestäjien on tehtävä yli 50 hengen tilaisuuksista kirjallinen selvitys Soitelle siitä, miten koronaturvallisuus huomioidaan tapahtumissa. Kaupunki on tarjoamassa perinteikästä joulupuuroa kuntalaisille 19.11. ja tätä varten tekninen puoli laatii turvallisuussuunnitelman ja hoitaa järjestelyt.

 

  • Jokaisen on kannettava vastuu omasta toiminnasta. Sairaana ei saa lähteä liikkeelle ja kasvomaskin käyttö on erittäin suositeltavaa, vaikka olisikin rokotukset kunnossa.

 

Koulujen joulujuhlat järjestetään yläkoulussa ja lukiossa turvallisuusohjeita noudattaen. Alakoulujen sisätiloissa tapahtuvia joulujuhlia ei tänä vuonna järjestetä.

 

Lasten ja aikuisten harrastustoiminta jatkuu nykyisillä säännöillä, ryhmien vetäjät muistuttavat osallistujia turvallisuus- ja hygieniamääräyksistä.

 

Varautumisryhmä kokoontuu jälleen tarvittaessa. Tilannetta seurataan ja Soiten kotisivuilta jokainen toimija voi käydä lukemassa tarkennetut, ajankohtaiset ohjeet.