Soiten alueella jatketaan leviämisvaiheessa ainakin 7.6. saakka

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 2.6.2021 arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia.
 
📣Koronavirustartunnat ovat kääntyneet nopeasti laskuun Soiten alueella, mutta päätöksen siirtymisestä koronavirusepidemian alemmalle, kiihtymisvaiheen tasolle tulee perustua pidemmän tarkastelujakson arvioon. Näin ollen viranomaisryhmä linjasi, että alue jatkaa leviämisvaiheen tasossa ja alueelliset suositukset säilyvät ennallaan. Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset: https://korona.soite.fi/suositukset/
 
🔺Lähestyvä juhlakausi valmistujaisjuhlineen voi merkitä riskiä koronavirustartuntojen nousulle. Juhlien järjestelyissä on noudatettava alueellisten terveysviranomaisten antamia yksityistilaisuuksia koskevia suosituksia. Lisäksi juhlissa kannattaa muistaa samat periaatteet kuin muulloinkin epidemia-aikana. Tärkeintä on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, noudattaa turvavälejä, käyttää tarvittaessa kasvomaskia ja varmistaa, että Koronavilkku-sovellus on toiminnassa puhelimessa. Lievienkin koronavirukseen viittaavien oireiden takia pitää hakeutua testiin, jättää juhlat väliin ja pysytellä kotona.