Koulut jatkavat etänä lukukauden loppuun

Kannuksen kaupungissa jatketaan poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä vuosiluokkien 4-9 -luokkalaisten sekä lukiolaisten osalta 5.6.2021, eli lukuvuoden loppuun saakka. Opetus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin etäopetusyhteyksiä hyödyntäen. 

 

Luokille 1-3, erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden ja perusopetukseen valmistavan opetuksen oppilaille järjestetään lähiopetus normaalisti. Mikäli vanhemmat eivät tuo lastaan kouluun 4-9 luokkien etäopetusaikana, vanhempien täytyy hakea lupa poissaoloon. Lapsen oppivelvollisuus jatkuu myös mahdollisen poissaolon aikana. Myös päätöspäivä järjestetään etäjärjestelyin. 

 

Etäopetuksen järjestelyihin ja ruokailun järjestämiseen liittyvistä asioista informoidaan perheitä Wilman kautta. 

 

Ylioppilasjuhlat siirtyvät elokuulle ja todistukset lähetetään tänä keväänä postin kautta uusille ylioppilaille. Valmistuvat ylioppilaat saavat kutsun ylioppilasjuhlaan koululle siis myöhemmin elokuussa.  

 

Soiten suositusten mukaan tiukennetut kokoontumisrajoitukset ovat voimassa ainakin 15.6. saakka. Se merkitsee harrastustoimien osalta sitä, että KanTo-kansalaisopiston kaikkia kursseja ei voida toteuttaa ja Kitinvapari pysyy suljettuna tämänpäiväisellä päätöksellä elokuun alkuun saakka. Kitinvaparin kesäsulku alkaisi  juhannuksen jälkeen ja toimintaa ei ole taloudellista käynnistää noin viikon ajaksi. Kuntosalin kesäkäytöstä tulee tarkemmat ohjeistukset ensi viikolla. Asiakkaiden käyttöaikoja jatketaan Kitinvaparilla sen verran kuin sulku jatkuu ja kansalaisopiston maksut hyvitetään tulevalla uudella kaudella. 

 

Kannuksen kaupunki noudattaa vakavan koronatilanteen vuoksi Soiten suosituksia ja pitää käytännössä toiminnat alhaalla 15.6. saakka. Sisätiloissa saa kokoontua maksimissaan kuusi henkilöä ja ulkona 10. 

 

Virastotalo on avoinna ainoastaan äänestäjille 13.6. saakka.