Kesäkuun 2019 liikuntaryhmät ja -kurssit sekä uimakoulut

kesäkuu

 

KESÄKUU 2019

 

Uimakoulujen kuvaukset ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät:

UIMAKOULUT KESÄ 2019

 

OHJATTUJEN RYHMIEN TUNTIKUVAUKSET

VESIJUMPPA

Monipuolista ja helppoa vesiliikuntaa välineillä ja ilman. Tunnilla hyödynnetään veden vastustavia ominaisuuksia. Osallistuja pystyy säätämään tunnin tehokkuutta tekemällä liikkeet voimakkaammin tai rauhallisemmin. Vesijumppa hellii niveliä ja soveltuu kaiken kuntoisille ja ikäisille. (KitinVaparin monitoimiallas) 22 paikkaa. Uintimaksu + 2€ (yli 60 –vuotiaat uintimaksulla), ilmoittautuminen KitinVaparille.

Perjantain aamu-vesijumpat uimamaksulla, ei ilmoittautumista.

SYVÄNPÄÄN VESIJUMPPA & VESIJUOKSU

Vesijuoksuvöillä kuntouintialtaassa tapahtuvaa nivelystävällistä vesiliikuntaa. Syvänpään liikkeet kehittävät keskivartalon hallintaa ja vesijuoksussa hyödynnetään veden vastustavia ominaisuuksia tehoa säädellen. Osallistuja pystyy säätämään tunnin tehokkuutta tekemällä liikkeet rauhallisemmin tai voimakkaammin. Vesiliikunta on nivelystävällistä ja soveltuu kaiken kuntoisille ja ikäisille. (KitinVaparin kuntouintiallas) 16 paikkaa. Uintimaksu + 2€ (yli 60 –vuotiaat uintimaksulla), ilmoittautuminen KitinVaparille. Ei 3.6.

KUNTOPORTAAT

Tervetuloa tutustumaan Kannuksen uusiin kuntoportaisiin, jotka sijaitsevat hiihtostadionilla. Ohjaus sisältää alkulämmittelyn, erilaisilla tekniikoilla tehtävän porrastreenin sekä loppujäähdyttelyn. Kuntoporrastreenit soveltuvat kaiken kuntoisille. Ohjaaja ohjeistaa aloittelijat, kuntoilijat ja aktiiviliikkujat omantasoisiin suorituksiin. Avoin ja maksuton

AKTVOI PAKARASI + KYYKKY HAASTEEN-KURSSI

Kurssin tavoitteena on vahvistaa pakaran aktivoimista sekä kehittää jalkojen kyykky kestävyyttä oikealla tekniikalla. Pakaran heikkous vaikuttaa selän toimintaan ja lihasepätasapainon syntymiseen. Kurssilla toteutetaan erilaisia aktivoivia liikeitä pakaralle, käydään läpi erilaisia kyykkyjä ja niiden suorittamista sekä annetaan kotiohjeita. (Urheilukenttä, sateen sattuessa KitinVapari) 4 kerran kurssi, 14 paikkaa. 20€ / kurssimaksu, ilmoittautuminen KitinVaparille.

METSÄVENYTTELY

Ulkona tapahtuva venyttely ryhmä aloittaa kevyellä lämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia venyttelyjä. Ohjaus soveltuu kaiken ikäisisille ja kuntoisille omasta liikkuvuudesta kiinnostuneille. Samalla metsä ympäristönä luo tunnelmaa sekä vaikuttaa positiivisesti. Voit ottaa oman jumppapatjan mukaasi. (KitinVaparin piha alueet, kokoontuminen KitinVaparin aulaan) avoin & maksuton.

METSÄPOLKU

5.6.2019 KLO 11.15- 12.15 Koko perheen soveltuva ohjattu metsäpolku, jossa kierretään omaan tahtiin merkitty selkeä lyhyt reitti KitinVaparin alueella metsässä ja pururadoilla. Metsään on rakennettu pisteitä, joissa pysähdytään havainnoimaan ympäröivää luontoa. Metsäpolku päättyy hiihtostadionin laavulle, joten ohjauksen jälkeen voi jäädä omilla eväillä vielä retkeilemään. Metsäpolku on tarpeeksi lyhyt ja selkeä kulkuinen reitti että pienempienkin lasten on helppo liikkua mukana. Soveltuu kaiken ikäisille luonnosta kiinnostuneille. Huomioithan pukeutumisessa metsässä liikkumisen. Suosittelemme kumisaappaita ja pitkälahkeisia vaatteita, vaikka polku onkin helppokulkuinen. Metsäpolulla ei ole eksymisvaaraa vaan reitti on selkeästi merkitty ja lähellä KitinVaparia koko ajan. Kokoonnutaan urheilukentälle, liikuntatie 2. Avoin ja maksuton

YHTEISLENKKI KOIRIEN KANSSA

Kootaan yhteen lenkkeilystä kiinnostuneet sekä mukaan otetaan koirat. Mukava tapa kohottaa kuntoa ja tavata muita koiran kanssa lenkkeilijöitä. Kokoontuminen KitinVaparin eteen, josta yhteislähtö. Avoin & maksuton

ALLAS-LAVIS

Allas-Lavis® on vesiliikuntaa parhaimmillaan. Allas-Laviksessa yhdistyvät vesiliikunnan hyödyt tanssiliikunnan iloon. Lavatanssimusiikin soidessa nostetaan sykettä ja vahvistetaan lihaksia veden vastusta apuna käyttäen. Liikuntamuotona vesijumppa soveltuu kaikille. Vesi kannattaa kehoa painosta riippumatta ja antaa tehokkaan vastuksen, kuitenkaan niveliä rasittamatta. Vesiliikunta rentouttaa, lisää lihasten voimaa, kehittää kestävyyskuntoa ja hapenottokykyä. Allas-Lavis mahdollistaa Laviksen harrastamisen myös niille, joilla kuivalla maalla liikkuminen on hankaloitunut. 15 paikkaa. Kertamaksu: Uintimaksu + 2€

NYRKKEILY JA LIHASKUNTO

Nyrkkeily sopii kaiken tasoisille liikkujille. Se on erinomaista niska-hartiaseudun liikuntaa. Ohjauksessa käydään läpi tekniikkaa sekä vahvistetaan lihaskuntoa kokonaisvaltaisesti. Ilmoittaudu KitinVaparille. Kertailmoittautuminen 3€ kertamaksu. Sään salliessa olemme ulkona, muulloin KitinVaparin painisali.

AAMUTREENI

Aloita aamu tehokkaasti liikkuen ohjatusti ryhmässä. Ohjaus koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto-osuudesta, sykeosiosta sekä loppuverryttelystä. Monipuolista liikuntaa kuntoa kohotellen ryhmässä, ryhmän toiveita kuunnellen. Soveltuu perus terveille reippaasta menosta pitäville aloittelijoille tai lisätreeninä jo aktiivisesti liikkuvalle. Ohjaaja antaa soveltavia liikkeitä tarvittaessa. Sään salliessa ulkona. Tapaaminen KitinVaparin aulassa. Ilmoittaudu KitinVaparille 15 paikkaa, 4€/kertamaksu

AIKUISTEN HÖNTSÄ

Hyvällä mielellä eri lajien höntsä pelailua. Pääsääntöisesti ulkona, sateen sattuessa KitinVaparilla. Sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Avoin ja maksuton.

EKÄLÄISTEN AAMULIIKUNTA

Monipuolista ulkoliikuntaa vaihtelevin teemoin. Sateen sattuessa KitinVaprin sisätiloissa. Kokoontuminen KitinVaparilla. Maksuton, ei ilmoittautumista.

SAUVAKÄVELY & KEPPIJUMPPA

Sauvakävelyä oman kuntotason mukaan, lisäksi keppijumppaa. Halutessaan ohjauksesta saa tehokkaan, soveltuu silti myös aloittelijoille ja rauhallisemmasta temmosta pitäville. Lähtö Kaukalonrannan uimapaikalta (Törmätie 69100 Kannus). Maksuton, ei ilmoittautumista.

SAUVAKÄVELY

Sauvakävelyä oman kuntotason mukaan kuntoa kasvattaen. Kitinkankaan upeissa kuntoilu reiteillä liikkuen. Kokoontuminen KitinVaparin eteen. Sauvat saa lainaan ohjaajalta. Sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Maksuton, ei ilmoittautumista.

TASAPAINO, LIIKKUVUUS & VENYTTELY

Koko perheelle ja kaiken ikäisille soveltuvaa itsensä kehittämistä tasapinon ja liikkuvuuden osalta. Kokoontuminen KitinVaparin aulaan. (sateella sisätiloissa KitinVaparissa). Maksuton, ei ilmoittautumista.

ULKOLIIKUNTAA IKÄÄNTYNEILLE TAKALOSSA

Ulkoliikuntaa Takalon koululla vaihtelevin teemoin ulkona, sateen sattuessa sisätiloissa. (osoite Urheilutie 1, 69100 Kannus) Maksuton, ei ilmoittautumista.

KOKO PERHEEN LIIKUNTABINGO

Hauskoja liikunnallisia tehtäviä alle kouluikäisille lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Mukaan voi tulla vanhemman tai isovanhemman kanssa. Maksuton, ei ilmoittautumista. KitinVaparilla ulkona. Sateen sattuessa sisällä. Avoin ja maksuton

PERHELIIKKARI TAKALOLLA

Suosittu perheliikunta siirtyy Takalon koululle kesäksi. Takalon koulun pihalla, sateen sattuessa salissa (osoite Urheilutie 1, 69100 Kannus). Hauskaa ja vapaamuotoista toimintaa alle kouluikäisille lapsille. Mukaan voi tulla vanhemman tai isovanhemman kanssa. Maksuton, ei ilmoittautumista.

 

ENGLANNIN KIELIKYLPYLIIKKARI 1.-2.LK -KURSSI

Liikkari toimintaa monipuolisilla liikuntaleikeillä ja pelillä ohjattuna. Liikunnan avulla englannin kielen opiskelu on mukavaa ja tehokasta. Ohjaajat ohjaavat pääsääntöisesti suomeksi, englantia vahvasti käyttäen ikätason huomioiden. (KitinVapari sään salliessa ulkona) Paikkoja 15, Ilmoittautuminen KitinVaparille. Maksuton kerhotoiminta.

ENGLANNIN KIELIKYLPYLIIKKARI 3.4.LK -KURSSI

Liikkari toimintaa monipuolisilla liikuntaleikeillä ja pelillä ohjattuna. Liikunnan avulla englannin kielen opiskelu on mukavaa ja tehokasta. Ohjaajat ohjaavat pääsääntöisesti suomeksi, mutta englanti on vahvasti mukana. (KitinVapari sään salliessa ulkona) Paikkoja 15, Ilmoittautuminen Kitinvaparille. Maksuton kerhotoiminta.

SEIKKAILUKERHO -KURSSIT

4-6 v.

7-9 v.

Hauskojen teemoin ja tehtävien kautta erilaisia liikunnallisia leikkejä ja pelejä. Seikkailu miellä omien liikunnallisen perustaitojen kehittämistä. Ryhmä kokoontuu KitinVaparin aulaan ja on ulkona, sateen sattuessa sisällä. Ilmoittautuminen KitinVaparille. 4 Kerran kurssi 15€ / 3x kurssit 11€

 

 

 

 

 

POLKUPERJANTAIT

Polkuperjantait ovat ilmaisia yhteislenkkejä, joita järjestetään kesän aikana viikoittain.

Polkuperjantait soveltuvat kaikille, jotka haluavat kohottaa kuntoaan luonnossa liikkuen

ja samalla nauttia ryhmän tuomasta me hengestä. Tarkoituksena ei ole kilpailla, vaan

matkavauhti määräytyy osallistujien mukaan (hölkäten tai kävellen).

Yli kymmenen hengen osallistujamäärä jaetaan kahteen erivauhtiseen ryhmään.

Juomista kannattaa ottaa mukaan juomavyöhön tai juomapulloon. Lenkin jälkeen on

suositeltavaa nauttia energiaa tasapainottaakseen elimistön energian tarvetta. Vaatetus

kannattaa valita vallitsevan keliolosuhteen mukaan. Ulkoiluun soveltuvat vaatteet

sopii hyvin polkukävelyyn. Kuivaa vaihtovaatetta voi tarvita lenkin jälkeen.

Lenkkikengilläkin pärjää, mutta maastojuoksuun/kävelyyn tarkoitetut kengät ovat toki

paremmat. Niissä on parempi pito, jota maastossa tarvitaan. Tuntuma alustaan myös

paranee sekä kastuessaan ne eivät ime itseensä niin paljoa vettä.

Järjestäjänä LESTIJOEN LATU ry
Mahdolliset muutokset polkuperjantain ohjelmassa ilmoitamme Lestijoki lehdessä ja

Lestijoen Ladun facebookissa.

 

Perjantaisin klo 18.30

17.touko Hiihtostadion Liikuntatie

24.touko Eskolan taimitarha Hietakankaantie 230

31.touko Silmäjärvi Silmäjärventie 402

 

7.kesä Takalo, Kisapuisto Takalonkatu

14.kesä Perttu Pertuntie 55

28.kesä Pirttijärven luontop. Mannilantie

 

5.heinä Hiihtostadion Liikuntatie

12.heinä Eskolan taimitarha Hietakankaantie 230

19.heinä Silmäjärvi Silmäjärventie 402

26.heinä Eskola Viitajärvi

 

2.elo Pirttijärven luontop. Mannilantie

9.elo Takalo, Kisapuisto Takalonkatu

16.elo Krekilä, Hietaseljäntie

23.elo Hiihtostadion Liikuntatie

30.elo Eskola Viitajärvi

 

6.syys Jämsänkallio, Järvenojantie , Toholampi

13.syys Takalo, Kisapuisto Takalonkatu

20.syys Eskolan taimitarha Hietakankaantie 230

27.syys Silmäjärvi Silmäjärventie 402