Kaupungin toimintoja mukautetaan poikkeusoloihin

Kannuksen kaupungin varautumistyöryhmä kokoontui torstaina 26.3. 

Yhteisessä katsauksessa todettiin, että toiminnot on saatu järjestettyä valtakunnalliset ohjeistukset huomioon ottaen.

Soiten alueella tilanne koronan suhteen on edelleen rauhallinen. Mahdolliseen tulevaan kriittisempään tilanteeseen valmistaudutaan ja tietoa päivitetään Soiten kanaviin joka päivä. Eri ikäryhmille on avattu omia palvelunumeroita ja -kanavia ja tietoa niistä löytyy Soiten sivuilta.

Perheitä tuetaan Soiten perhepalveluiden, palveluohjauksen neuvonnan ja soiten sivuilla olevan apu-Napin kautta.  Apu-Nappi (www.soite.fi/apunappi)  on lapsiperheiden palveluohjauksen matalan kynnyksen sähköinen yhteydenottokanava. Sinne voi ottaa yhteyttä lapsiperheiden palveluohjaukseen esimerkiksi silloin, kun:

-on huoli jostakin perheeseen liittyvästä asiasta, muttei tiedä mihin ottaa yhteyttä
-toivoo tukea kasvatukseen tai parisuhteeseen liittyen
-on huolissasi alaikäisen käytöksestä tai mielialasta
-on huolissasi jaksamisesta vanhempana

Valtioneuvosto linjasi, että vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin 18.3-13.4.2020. Kannuksessa 18.3. voimaan tullutta ohjetta on noudatettu hyvin. Koska hoidon käyttöön on tullut poikkeusoloissa isoja muutoksia, käyttö huomioidaan myös asiakaslaskutuksessa.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja ei peritä poissaoloajalta lainkaan, mikäli ennalta ilmoitettua yhtäjaksoista poissaoloa on vähintään kahden viikon (14 vuorokautta) ajalta. Hyvitys huomioidaan takautuvasti automaattisesti laskutuksessa.

Perheillä on mahdollista normaaliin tapaan myös pienentää hoitosopimusta, jolloin asiakasmaksut peritään muuttuneen sopimuksen mukaan.

Vaikka lapsi olisi poikkeusolon aikana pidemmän jakson poissa hoidosta, hoitosuhde jatkuu  normaalisti kun lapsen poissaolo päättyy.

Kannuksen kaupunki sopeuttaa henkilöstöresurssiaan koronaepidemian aiheuttamaan tilanteeseen. Perjantaina pidetään info- ja keskustelutilaisuus henkilöstön edustajien kanssa, ja haetaan vaihtoehtoisia sopeutustoimia. Lomautuksetkin voivat tulla kysymykseen, mutta ennen sitä keskustellaan mahdollisuudesta järjestellä vuosilomia ja lomarahan vaihtamista vapaa-ajaksi. 


Varautumistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran ensi viikon tiistaina.