Kaupungin tiedote pe 20.3.

Etätyöyhteydet ovat toimineet hyvin

 

Ensimmäiset päivät poikkeustilanteessa ovat osoittaneet, että asioita voidaan hoitaa myös etäyhteyksien kautta. Kouluilla on tehty kovasti töitä ja opetus on saatu toimimaan. Yhteistyö kodin ja koulun välillä on toiminut hyvin ja siitä halutaan antaa kiitosta kaikille. Tässä uudessa opiskeluympäristössä on nyt tärkeää muistuttaa kaikkia siitä, että päivärytmi kannattaa yrittää pitää mahdollisimman normaalina. Nukkuminen, syöminen ja ulkoilu ovat tärkeässä roolissa, jotta kaikki jaksavat näissä haasteissa, mitä eristäytyminen ja rajoitukset tuovat. Vielä ei ole mitään tietoa siitä, kauanko tämä järjestely jatkuu, joten omaan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota heti alusta alkaen.

 

Varautumisryhmä kokoontui perjantaina. Siinä on edustettuna Kannuksen kaupungin eri sektorit. Tilannekatsauksessa käytiin läpi osastoittain esille tulevia asioita ja tässä vaiheessa näyttää siltä, että käytännön järjestelyt on saatu nopeasti valmiiksi. Monia kysymyksiä ja haasteitakin on, mutta niiden käsittelyjä jatketaan ensi viikolla. Kuntalaisten osalta toivotaan, että ongelmatilanteissa oltaisiin suoraan yhteydessä kyseiseen osastoon, puhelin- ja sähköpostiliikenne toimii normaalisti.

 

Kaupunki tiedottaa aktiivisesti ajankohtaisista asioista. Toivottavasti kuntalaiset löytävät omat kanavansa tietojen saamiseksi. Vapaa-aikasektorilla kartoitetaan minkälaisia mahdollisuuksia löytyy sähköiseltä puolelta palveluiden tarjontaan, mukaan toivotaan myös yhdistyksiä. Omasta hyvinvoinnista kannattaa huolehtia ja yrittää löytää myös niitä mahdollisuuksia, joita on tarjolla. 

 

Valtiovalta on ohjeistanut ikäihmisiä pysymään tarkasti karanteenissa kotioloissa. Tätä ohjetta noudatetaan myös Kannuksessa. Toivottavasti jokaiselle löytyy esim. kaupassa käyntiin apua, sitä voi pyytää esimerkiksi Soitelta tai seurakunnalta. Kannuksesta löytyy vapaaehtoisia, jotka ovat valmiina auttamaan. 

 

Tietoa koronasta on nyt paljon tarjolla eri välineissä. Kannattaa muistaa, että välillä on hyvä sulkea media ja suojata perheessä olevia lapsia jatkuvalta uutistulvalta. Tässäkin tilanteessa kannattaa yrittää muistaa, että kyseessä on väliaikainen järjestely ja yhteistyöllä tästä selvitään.

 

Kannuksen kaupungin varautumistyöryhmä