Kaikille 1-3 -luokkalaisille tarjotaankin lähiopetusta - etäopiskelua suositellaan

Lähiopetuksen oikeus kaikille 1-3 -luokkalaisille

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on muuttanut lähiopetuksen rajausta peruskoulun 1-3 luokkien oppilaiden osalta. Kannuksessa maanantaista 23.3. alkaen kaikki esikoululaiset ja 1-3 -luokkalaiset ovat oikeutettuja lähiopetukseen, mutta edelleen suositellaan kotiopetusta. 

Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla. Nyt tätä linjausta on muutettu, koska kriittisten alojen määritelmä herätti hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja kunnissa.

Vastaisuudessa siis kaikki esiopetuksen ja peruskoulun 1-3 luokkien oppilaat saavat tarvittaessa opetusta myös koulussa.

Etäopetusta suositellaan edelleen

Ministeriö kuitenkin sanoo, että kaikkia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Ministeriö perustelee päätöstä sillä,  että oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta varmistetaan. 

Päätös annettiin perjantaina iltapäivällä.

Mikäli joku eskarilainen tai 1-3 -luokkalainen palaa kotiopetuksesta koululle lähiopetukseen, tee asiasta ilmoitus wilmaan heti niin voimme sopia käytännön järjestelyistä.  

Esiopetus: omalle opettajalle

Takalo: Tarja Mäkelä

Raasakka: Harri Yli-Kotila

Märsylän koulu: Jonna Ylikangas

Roikolan koulu: Maria Perälahti