Joukkoaltistuminen Kannuksessa - tiedote 26.2.

Koronavirustartunta johti karanteeneihin Kannuksessa

Nyt on syytä huolellisuuteen

Kannuksen koulujen tilanne muuttui tällä viikolla oleellisesti kun Juhani Vuorisen koululla todettiin joukkoaltistuminen 22.-23. helmikuuta. Altistuneiden joukko on laaja ja heidät on Soiten toimesta määrätty karanteeniin. Tarkkaa tietoa kokonaismäärästä ei ole, mutta altistumisen vuoksi kaikki yhdeksännen luokan oppilaat siirtyivät heti etäopetukseen. Altistuneissa on myös kuljetusoppilaita, joten sitä kautta karanteeneja on määrätty myös nuoremmille oppilaille.

Kannuksen kaupunki ja Soite ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja kartoittaneet tilanteet ja paikat, joita altistumiset koskee. Kaupungin varautumisryhmä kuuli tilannepäivityksen ja muistuttaa nyt ihmisiä, että on erittäin tärkeää noudattaa niitä ohjeita, joita karanteeniin määrätyille ja altistuneille on annettu. Koululaiset ovat lähdössä hiihtolomalle ensi viikoksi, joten kotien vastuu on nyt suuri. Koulu ja Soite ovat jo ohjeistaneet koteja ja lisätietoja annetaan myös hiihtoloman jälkeisestä ajasta.

Tilanne koronan osalta on heikentynyt koko maassa ja Suomessa ollaan siirtymässä sulku-olosuhteisiin 8.3. alkaen. Poikkeusoloja muistuttava tila koskee kaikkia leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevia alueita. Keski-Pohjanmaa on toistaiseksi ollut perustasolla, mutta tilanne voi muuttua. Mikäli sulkuaikaan siirrytään, niin silloin peruskoulun yläluokat siirtyvät etäopetukseen, ryhmäkokojen maksimimäärä on kuusi henkilöä ja kaikki yli 12-vuotiaiden ryhmätoiminnat keskeytetään.

Perjantaina 26.2. tilanne on Keski-Pohjanmaan alueella perustasolla, mutta ihmisiä kehotetaan nyt seuraamaan tarkkaan tiedotuksia ja noudattamaan erityistä huolellisuutta kodin ulkopuolella liikkuessa. Vältetään ylimääräisiä kohtaamisia, käytetään maskia ja huolehditaan käsihygieniasta. Liikkeelle saa lähteä vain täysin terveenä ja koronatesteihin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä.

Kannuksen kaupunki tiedottaa oppilaita ja vanhempia hiihtoloman jälkeisestä opetuksen järjestämisestä myöhemmin tarkemmin Wilman kautta.

Koronavirustestaukseen tulee hakeutua viipymättä ja hyvin lievistäkin koronavirukseen viittaavista oireista.

Hakeudu koronavirustestaukseen heti lievilläkin oireilla:

  • Sähköisesti täyttämällä koronaoirearvio osoitteessa: https://www.omaolo.fi/
  • Soittamalla Soiten koronaneuvontanumeroon: 06 828 7499 (avoinna ark. klo 8–17 ja viikonloppuisin klo 8–16). Lapset (alle 16-vuotiaat sairastuneet): Soiten lasten päivystys 06 826 4444 (avoinna ympäri vuorokauden 24/7). Jos terveydentilasi vaatii päivystyksellistä hoitoa, soita Soiten päivystysapunumeroon puh. 116 117.