Huhtikuun taidenäyttelyssä Helena Rantanen TULIN MYÖTÄMÖYKKYINENI

Huhtikuun taidenäyttely Galleria Justuksessa on Helena Rantasen koottu näyttely TULIN MYÖTÄMÖYKKYINENI.

Näyttelyssä on esillä akvarelleja, helmimosaiikkitöitä, grafiikkaa ja tilateoksia.

Mukana näyttelyssä on myös Kannuksen ja Toholammin vammaisten asumispalveluyksikkö Auringonkukan ja Ritarikannuksen taideryhmän töitä.

Helena Rantanen on koulutukseltaan lastentarhanopettaja, yhteiskuntatieteiden maisteri ja kuvataiteilija. Hän on tehnyt virkauransa päivähoidon kehittämis- ja hallintotehtävissä. Myöhemmin hän kouluttautunut kuvataiteilijaksi.

Rantanen on muuttanut keväällä 2018 Espoosta Kannukseen, hän on Lestijokilaakson taideyhdistyksen sihteeri.

Rantanen on pitänyt ensimmäisen näyttelynsä vuonna 2013. Yhteensä hänellä on ollut omia näyttelyjä kymmenen , joista yksi Espanjassa Teneriffalla vuonna 2017.

Rantanen on monipuolinen taiteilija ja huhtikuun näyttelyssä hänellä on eri tekniikoilla tehtyä taidetta; akvarelleja, metalligrafiikkaa, puupiirroksia, helmimosaiikkitauluja, kolmiuloitteisia töitä, kokonaisuuksia, ym.

Taiteen lisäksi Rantanen on aktiivinen Suomen Luonnonsuojeluliiton toimija ja hän on ollut mm. perustamassa Suomen Luonnonsuojeluliiton ympäristökasvatustoimikuntaa ja toiminut sen puheenjohtajana. Hän on ollut myös toimittamassa Lapsi- ja Luontosäätiön ja Suomen luonnonsuojeluliiton rahoittamaa "Perheet takaisin luontoon" -kansiota.

Rantanen tunnetaan myös ympäristötaiteesta. Hän on myös ohjannut lukuisia taideleirejä, myös kansainvälisiä. Kannukseen muutettuaan Rantanen on ohjannut kehitysvammaisten taidepajaa Auringonkukkakodissa vuodesta 2018 alkaen.

Hän on Taidejengi ArtSiriuksen jäsen.