Ympäristöystävällisyys ravintolapalveluissa

Ammattikeittiöt ja ravintolat ruokkivat päivittäin suuria määriä ihmisiä, sillä jopa puolet suomalaisista käyttää päivittäin ravintolapalveluita. Ruoka-alan ammattilaisilla onkin mahdollisuus vaikuttaa ruokailutottumusten muuttamiseen ympäristöystävälliseen suuntaan. Ruuan tuotanto kuluttaa luonnonvaroja ja ruokalistan suunnittelussa voidaan ottaa ympäristövaikutukset huomioon esimerkiksi suosimalla kauden kasviksia.

Tutkimuksen mukaan tehokkainta viestiminen valintojen vaikutuksista on silloin, kun ruokaa lastataan lautaselle. Esimerkiksi energiatehokkaimman annoksen merkinnällä on mahdollista viestiä asiakkaille ympäristöystävällisistä valinnoista.

Suurkeittiöissä kuluu energiaa ruuanvalmistukseen, säilytykseen ja ja toimitilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Yrityksen kannattavuutta onkin mahdollista parantaa kiinnittämällä huomiota keittiötoiminnan energiatehokkuuteen.


Muualla verkossa

Keittiön energiatehokkuus:

Motivan esite Energiatehokas ammattikeittiö (lue pdf tai tilaa paperinen esite)

Energiatehokkuussopimukset - Matkailu- ja ravintola-alan toimenpideohjelma

Ravintola voi hakea itselleen Joutsenmerkkiä

 

Ilmastonmuutoksen huomioiminen:

Tietoa ruuan ilmastovaikutuksista ja vinkkejä niiden vähentämiseksi